1. Both sides have filing duties
An existing broker joins a new sponsor. The sponsor makes its required Division notice, but the broker assumes this replaces the broker's own confirmation and fee submission under 1450.110(b)(3)(B). Is that assumption correct?
- Yes. The sponsor's notice always satisfies every applicant and licensee requirement.
- Yes. Only first-time applicants have submission duties.
- No. The broker also has the specified confirmation and fee submission duty within 24 hours after establishment.
- No. The broker must register a second simultaneous sponsor instead.
Show answer and explanations
Answer: C. No. The broker also has the specified confirmation and fee submission duty within 24 hours after establishment.
- Why this misses: The rule lists the sponsor's notice and the applicant or licensee's submissions separately.
- Why this misses: Subsection (b)(3)(B) expressly covers existing broker and managing broker licensees.
- Correct. The sponsor's notice does not erase the existing licensee's separate obligation. Failure to complete the section's requirements has the consequences in subsection (c).
- Why this misses: Section 10-20(a) allows only one sponsor at a time. A second sponsor would not cure the missed submission.
Change the facts: For a first-time applicant, subsection (b)(3)(A) instead lists the transcript if applicable, pass report, completed application and required documentation, and application fee. Identify the person's category first.